Biografie

Mirjam is geboren in Noordhorn, 25 juli 1995. Momenteel is ze 20 jaar en studeert aan de School voor de Kunsten in Groningen, MBO muziek.
Ze heeft op de School voor de Kunsten auditie gedaan als drumster en dat is ook 2 jaar lang haar hoofdvak geweest. Maar omdat bij song-writing meer motivatie en ontwikkeling te zien was, is ze gewisseld van hoofdvak.

Toen Mirjam 9 was begon ze met drummen en ze heeft inmiddels 3 examens gehaald: elementair, A en B. Mirjam heeft ongeveer 11 jaar lang drumles gehad. Daarnaast heeft ze vroeger blokfluit les gehad en rond haar 17e is ze begonnen met zangles.

Van drumster naar song-writer
Nu ze van hoofdvak is veranderd stopt ze zeker niet met drummen. Het akoestische drumstel is wel verkocht, maar daarvoor is een digitaal drumstel in de plaats gekomen. Hier mee kan ze ook de drum in spelen bij haar eigen opnames.

Mirjam en MensiesDe examens halen voor het drummen is ze even wat minder hard mee bezig; ”Ik wil me eerst focussen op mijn hoofdvak van mijn opleiding en dat is song-writing geworden”.

In de afgelopen jaren heeft Mirjam haarzelf ook ontwikkeld in piano en gitaar spelen; ”ik was al langer bezig met eigen nummers schrijven, gewoon omdat ik dat erg leuk vond en ik wou graag mezelf hierbij kunnen begeleiden”. Inmiddels speelt ze ongeveer 4 jaar piano, het gitaar spelen begon nog iets eerder.

”Ik heb altijd al geweten dat ik iets met muziek wou gaan doen, ik word er erg vrolijk van. Eigenlijk gaat het automatisch, het schrijven van liedjes”